Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد سعید سیف از فعالیت سامانه ساجد برای پیوند بیشتر فن آوری و بازار کار خبر داد و گفت: مقوله مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی برای دانشجویان فعال است تا نیروهای متخصص کشور بتواند به شکل موثر در توسعه کشور نقش داشته باشند اگر ما نتوانیم فارغ التحصیلان را به محیط کسب و کار با نیازهای صنعت و دستگاه‌های اجرایی هماهنگ کنیم، این هدف محقق نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به گزارش برنا؛ برای پیوند فن آوری با صنعت باید بیش از پیش اقدامات مناسب در حوزه آموزش دانشجویان و همراهی سازمان‌ها را خواستاریم. آنچه در ادامه می خوانید نظرات محمدسعید سیف، مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره اولویت پیوند فن آوری  و صنعت در سال 1400 است.

•    اولویت نخست سازمان‌ها در سال 1400برای توسعه صنعت و فن آوری چیست؟

یکی از اولویت‌های مهم مقوله ماموریت‌گرایی است در این فرآیند دانشگاه‌ها باید بتوانند در منطقه و استان خود به دغدغه و مشکلات موجود رسیدگی کنند و حداکثر بهره‌برداری از توانمندی‌ها در استان‌های مختلف انجام دهند. البته تحقق این مهم نیازمند همکاری، مشارکت، هم افزایی بین دانشگاه‌ها، استانداری‌ها، ادارات استان‌ها، سازمان‌ها و بخش خصوصی است. امیدواریم در سال آینده شاهد شکل‌گیری این همکاری‌ها باشیم. در این اقدام زنجیره استفاده از فن‌آوری در آگاهی جامعه مدنظر قرار می‌گیرد تا تمامی مجموعه‌ها بتوانند فعالیت کنند. در این زمینه نقش دانشگاه اثربخش و در راستای پیشرفت کشور انجام شود.

•     برای توسعه کشور نیازمند اقدامات در راستای هدایت شغلی و کاریابی هستیم. در این باره چه اقداماتی در دستور کار قرار دارد.

مقوله مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی برای دانشجویان فعال است تا  نیروهای متخصص کشور بتواند به شکل موثر در توسعه کشور نقش داشته باشند. اگر ما نتوانیم فارغ التحصیلان را به محیط کسب و کار با نیازهای صنعت و دستگاه‌های اجرایی هماهنگ کنیم، این هدف محقق نمی‌شود. در این راستای چندین سال است که فعالیت هایی در وزارت علوم در زمینه مهارت افزایی، هدایت شغلی دانشجویان و فارغ التحصیلان به شکل مناسب با فارغ التحصیلان و در راستای انسجام و مسئولیت‌های مرتبط در زمینه مهارت افزایی، کارآموزی، کاریابی، رصد و اشتغال مراکزی را در قالب هدایت شغلی شکل گرفته است. امیدواریم در دانشگاه‌ها فعالیت‌ها تقویت شده و بتوان به شکل جدی ارتباط توانمندی دانشجویان با نیاز کشور را شکل داده و نقطه ضعف‌ها را برطرف  کرد. این اقدامات می‌تواند در کمک مناسب در راستای بهره‌برداری  از شرایط موجود و خدمات کشور موثر باشد.

•    برای تحقق این مهم باید مشوق‌ها و روش‌های مناسب برای حمایت از اساتید، دانشجویان فعال  در زمینه رفع نیاز کشور صورت گیرد. در این باره چه اقداماتی باید انجام شود؟

باید بتوان مشوق‌هایی را لحاظ کرد تا در سطح وزارت علوم  و دانشگاه‌ها به نوعی تمامی اعضای هیات علمی و دانشجویان بدانند که این مقوله اولویت کشور است. موضوع دیگر هم وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی با گردش مالی فراوان تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

 مکانیزم‌های کارکردی سردرگمی در زمینه نحوه مواجه وزارت علوم با این مراکز است. امیدواریم با همکاری وزارت علوم و دستگاه‌های اجرایی بتوان مکانیزهای متعدد را به دنبال داشت.  باید سعی کرد به دانشگاه‌ها با روش‌های یکسان با دستگاه‌های اجرایی واحد به فعالیت بپردازند. بی شک با این اقدامات کار تسهیل یافته و زبان مشترک مناسب با دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود. سامانه ساجد قرار است تمامی فعالیت‌های ارتباطات جامعه با صنعت را در دانشگاه‌ها یکپارچه کرده تا بتوان  در وزارت علوم برنامه ریزی‌ها، گزارشگرها و جمع‌بندی‌های آنلاین و به روز داشت. از طریق این سامانه می‌توان با همه وزارتخانه‌ها اقدامات مناسب انجام و دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی هم همکاری مناسب در دست اقدام داشته باشند.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صنعت تحقیقات و فناوری مشکلات بخش خصوصی جامعه کسب و کار وزارت علوم اشتغال دانشگاه ویژه نوروز 1400 دستگاه های اجرایی فارغ التحصیلان وزارت علوم دانشگاه ها هدایت شغلی فن آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۵۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود

آیین رونمایی از سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور با عنوان «پتروآفرین» همزمان با بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور فعالان این حوزه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، این رویداد به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور صنعتگران پتروشیمی، محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.

بنا به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضرورت حمایت از فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تقویت و رشد تولید کشور بر پایه علوم و فناوری‌های نوظهور دوچندان شده است. صنعت پتروشیمی از جمله مهم‌ترین صنایع پیشران کشور است که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و ارزآوری برای کشور ایفا می‌کند. به دلیل کامل نبودن زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در کشور، بسیاری از خوراک‌های پتروشیمی از خارج از کشور وارد شده و این امر منجر به خام‌فروشی یا حداقل نیمه‌خام‌فروشی محصولات پتروشیمی در ایران شده است. 

مرکز توسعه‌ فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همراه با ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در نظر دارد تا با تمرکز بر این صنعت راهبردی، ضمن بررسی و شناسایی چالش‌های موجود، به شبکه‌سازی میان دانش‌بنیان‌های کشور و صاحبان صنایع پتروشیمی کمک کند.

این امر به وسیله ابزارهای حمایتی کشور که در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دارد، اعم از اعتبارات در نظر گرفته شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ساخت بار اول، اعطای تسهیلات و تضامین با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و ... انجام خواهد شد.

در پتروآفرین با نگاه دقیق به نیازهای اساسی و مشترک مجتمع‌های صنعتی پتروشیمی کشور و نیازهای بازار حال و آینده‌ پایین دستی زنجیره‌ ارزش پتروشیمی و با بکارگیری توان دانشمندان متخصص صنعت پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، گام‌هایی اساسی در مسیر توسعه‌ فناوری‌های راهبردی، ساخت تجهیزات و دانش طراحی در این صنعت برداشته می‌شود. 

همچنین، شرکت ملی پتروشیمی ایران با شبکه‌سازی میان مجتمع‌های پتروشیمی خصوصی و دولتی توسط معاونت پژوهش و فناوری و خودکفایی و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، هدایت علمی و اجرایی این طرح را به عهده خواهد داشت.  

مراسم افتتاحیه سکوی پتروآفرین در اولین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور مسئولان و بازیگران صنعت پتروشیمی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. در این مراسم نمایندگانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته حضور خواهند داشت و به تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.

از اهداف پتروآفرین می‌توان به مواردی همچون بومی‌سازی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، رفع چالش‌ها و نیازهای اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه تجهیزات، استفاده از سازوکار اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعطای تسهیلات و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی معاونت علمی در راستای تقویت همکاری‌های فناورانه بین‌المللی اشاره کرد.

همچنین همراه با این رویداد، قرارداد ساخت بار اول یکی از تجهیزات موردنیاز در صنعت پتروشیمی میان یک شرکت دانش‌بنیان و یک مجتمع پتروشیمی منعقد خواهد شد و از فراخوان جدید ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با عنوان «جمع‌آوری کربن» رونمایی خواهد شد. 

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این رویداد(رونمایی از پتروآفرین)، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در سالن کنفرانس شماره یک در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • برگزاری سی‌امین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • تمجید مالی از واکنش مناسب ایران علیه رژیم صهیونیستی
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • فعالیت در حوزه مهدویت به بدنه دانشگاه سرایت کند